SİSED seminerinde uyuşturucu ile mücadele öne çıktı

Silivri Servisçiler Derneği (SİSED), 9 Ağustos 2024 Cuma günü Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası (SİBESO) Konferans Salonu'nda kadınlara özel olarak önemli bir eğitim semineri düzenledi. Seminerde, özellikle uyuşturucu bağımlılığı ve buna karşı alınabilecek önlemler öne çıktı.

SİSED seminerinde uyuşturucu ile mücadele öne çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

SİSED tarafından Silivri Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, emniyet görevlileri tarafından "Toplum Sağlığı Polis Uygulamaları" çerçevesinde güvenli internet kullanımı, siber zorbalık ve uyuşturucu ile mücadele gibi önemli konular ele alındı. Kadınlara yönelik organize edilen bu seminerde, çocukların ve toplumun sağlığına yönelik bilincin artırılması hedeflendi.
UYUMA UYGULAMASI VE UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE ÖNE ÇIKTI
Seminerin en dikkat çeken bölümü, uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele oldu. Emniyet yetkilileri, UYUMA adlı mobil uygulama ile uyuşturucu ile mücadelede nasıl etkin bir rol oynanabileceğini anlattı. KADES (Kadın Destek Uygulaması; kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri biraz da olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir cep telefonu uygulamasıdır) uygulamasına benzer şekilde tasarlanan bu platform, vatandaşların şahit oldukları uyuşturucu suçlarını güvenli bir şekilde emniyet güçlerine ihbar etmelerine olanak tanıyor.
Ayrıca, “En İyi Narkotik Anne” programı kapsamında, madde bağımlılığı ve etkileri, uyuşturucu türleri, sentetik eczalar, uyuşturucu satılan ve kullanılan yerler gibi konular hakkında ayrıntılı bilgiler verildi. Katılımcılar, merak ettikleri soruları sorma fırsatı buldular ve uyuşturucuya başlama nedenleri arasında merak, arkadaş ısrarı, kişisel ve ailevi sorunlar, eğlence amaçlı denemeler gibi etkenlerin bulunduğu belirtildi.
SİSED seminerinde uyuşturucu ile mücadele öne çıktı
TRAFİK EĞİTİMİNDE BİLİNÇLENDİRME
Seminerin son bölümünde ise Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği görevlileri, okul servis aracı rehber personeline yönelik eğitim hakkında kapsamlı bilgi verdiler.
KOÇER VE TUNCEL’DEN TEŞEKKÜR
SİBESO Başkanı Nuray Koçer, böyle anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, organizasyonda emeği geçen SİSED yetkililerine ve Silivri Emniyet Müdürlüğü görevlilerine teşekkür etti. Koçer, bu tür etkinliklerin toplum sağlığı açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
SİSED Başkanı Cihan Tuncel ise, sorunların ortaya çıkmadan önlenmesinin önemine dikkat çekti. Tuncel, "Bir sorun oluşmadan önleyebilirsek, sorumluluklarımızı daha iyi şekilde yerine getirmiş oluruz ve gerek iş gerekse yaşantımıza olumlu etkisi olur. Silivri Emniyet Müdürlüğü ve görevli arkadaşlara aktardıkları bilgiler için, SİBESO Başkanımız Nuray Koçer’e de güzel ev sahipliği adına çok teşekkür ediyoruz" dedi.
SİSED seminerinde uyuşturucu ile mücadele öne çıktı