Silivri meclisi karıştı...
Yılmaz Kandemir: 'Şeytani düşüncem ağır basıyor. Acaba Özcan Işıklar perde arkasından buraya ortak mı?'
Kandemir’in, Gümüşyaka Sosyal Tesisleri’nin ihalesiyle ilgili iddialarına cevap veren Özcan Işıklar: “Silivri’nin geleceğinin korunmasını sağlamak için halk sandığa gider ve o kişiyi seçer. Buna hainlik yapan dünyanın en alçak ve şerefsizidir.”
Silivri Belediye Meclisi Eylül ayı ilk oturumunda Yılmaz Kandemir ve Özcan Işıklar tartışması yaşandı. Yılmaz Kandemir, her zaman olduğu gibi yine çeşitli iddiaları ortaya attı ve Işıklar’a yönelik suçlamalarda bulundu. Öte yandan, geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Kadir Baran, Hamdi Coşkun, Şinasi Günaydın, Şuayyip Dinçer, Hasan Bora Sezen’in ilçede uygun görünen yerlere verilmesi görüşüldü. İsim Tespit komisyonuna havale edildi.
AK Parti Meclis gurubu, 2013 yılında yapılan konser ve şenlik gibi etkinliklerin harcamaları ve sponsorların isimlerini yazılı olarak istedi. AK Parti, kamuoyunun bu etkinliklerle ilgili bütçeyi merak ettiğini belirtti.
HEPSİNİN FATURASI VAR
Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Şölen Çikolata’nın sponsorluğunu açıkladı ve 100 bin TL’lik faturayı gösterdi. Merkez İnşaat firmasının da 220 Bin TL’lik katkısı olduğunu söyledi ve yine faturasını gösterdi. Bir firmanın daha 100 bin TL’lik faturası olduğu, Çimtaş İnşaat Taahhüt adlı firmanın da 50 bin TL’lik faturası olduğunu ifade etti. Işıklar; “476 bin TL civarında para, bugüne kadar yapılan konserlerdeki sanatçıların ücretini karşıladı.” dedi. Işıklar, 9 festivalin sanatçılarının paralarının bu faturalardan ödendiğini vurgulayarak; “Belediye bütçesine yük olmadan karşılandı” diye konuştu.
Işıklar, Ramazan ayındaki iftar sofralarıyla ilgili olarak da; “27 farklı mahallemizde ve köyümüzde iftar verdik. Yine bu masraflar da sponsor firmalarımız tarafından karşılandı. 14 bin 500 yemeğe sponsor oldular. 18 bin tanesini de belediye olarak biz karşıladık.” açıklamasını yaptı.
ŞEYTANİ DÜŞÜNCEM AĞIR BASIYOR
Bağımsız Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir, Gümüşyaka Sosyal Tesisleri’nin ihalesiyle ilgili çeşitli iddialarda bulundu ve şöyle dedi:
“Mülkiyeti Silivri Belediyesi’ne ait olan Gümüşyaka’daki 1055 parseldeki denize sıfır arsa birilerine kiralanmıştır. Belediye Encümeni yap-işlet-devret modeliyle ihale vermiştir. Bu ihaleyle Ali Dibo oyunları oynanmaya başlamıştır. Silivri Tokatlılar Dernek Başkanı Ethem Kalmış ihaleye katılmış ve Arda Ayaz adlı firmaya Gümüşyaka Sosyal Tesisleri verilmiştir. 976 TL bedeli olan burası 24 TL artışla aylık 1000 TL’ye verilmiştir. Buranın kirasını belirleyen Takdir Komisyonu üyesi Nazif Konuk ve Ramazan Sakallıoğlu’dur. Soruyorum, denize sıfır bu yerin aylık kirasını belirlerken, hangi kriterleri baz almışlardır? Bu alan, bu firma kişilerinin olsalardı, bu bedele verirler miydi? Vermezlerdi. Belediyenin malı deniz, yemeyen keriz. Şeytani düşüncem ağır basıyor. Acaba Özcan Işıklar perde arkasından buraya ortak mı?”
NAMUSSUZ VE ŞEREFSİZDİR
Başkan Özcan Işıklar da, “Bir tane hak yiyen namussuz şerefsizdir” diye çıkışta bulundu. Işıklar, şu ifadeleri kullandı:
“Bir tane ihaleye komisyonuna girmedim 4 buçuk senedir. Bundan sonra da girmeyeceğim. Belediyenin mülkünden ve belediyenin yaptığı bir uygulamada, ki benim kadar cimri biri, bu konuda asla müsaade etmem bir kuruşunu. İçinde alın teri olmayan, emek olmadan, hak hukuk gözetmeksizin geçiren, namussuz ve şerefsizdir. Çok net söylüyorum. Encümen kararları hem hukuki ve hem vicdani olmalı. O arazide (Gümüşyaka Sosyal Tesisleri alanını kastediyor) 4 adam öldürüldü 12 kişi yaralandı. Etrafındaki tüm binalar satılık ve kiralıktı. O arazinin durumun Lütfü (Vardar) bey çok iyi biliyor. Oraya 600 bin TL küsür masraf ettik ve tamamladık. Burada Silivri’nin geleceğini korunmasını sağlamak için halk sandığa gider ve söyler. Buna hainlik yapan dünyanın en alçak ve şerefsizdir. Emanete ihanet etmek böyle bir şerefsizliktir. Arkadaşlarım ve kendim adıma söylüyorum bu sözleri. O bölgenin sürekli işletilmesi ve bakımın sulamasının yapılması gerekiyor. Oradaki kirayı 12’ye bölmeyin 2’ye bölün. Oranın işletilmesi için 10 tane adam lazım ve 12 ay çalışması lazım. Maaşları sigortaları vs… Buradan bu masrafları çıkarması imkansız. Ama 10 yıl boyunca geleceğe yatırım yapılmaktadır. Ticaret risktir ve ticaret yapmak isteyen riske girer. O tesislerin bakımını 10-12 adam yapıyor ve senede 24 bin TL demek. Kamu kaynakları yeterli olmadığı için, Başbakanımız belediyecilikten geldiği için belediyelere o yetkiyi veriyor. Osmanlı’da 600 sene boyunca böyle uygulamalar var. Kamunun özel sektör kaynaklarını kullanma dinamizmidir. Buraların yaşaması lazım ama, kaç para kazanır hesabını yapmayacaksınız. Kamunun birinci ölçülüğü para değildir, yaşamasıdır. Varsa bir Ali Dibo oyunu Çanta’dadır. (Yılmaz Kandemir’in encümen başkanıyken onayladığı sosyal tesisleri kastediyor.)
Belediye yapmaya kalsa bu tür işleri, 10 liralık işi 100 liraya anca yapar 300 kişiyle. Büyükşehir aptal mı? Büyükşehir de böyle yapıyor işleri. Bizde aynı uygulamayı yapıyoruz.”