Ramazan ayını sağlıklı ve zinde geçirmek için 5 öneri
Ramazan ayında dengeli ve besleyici yiyecek, içeceklerin seçilmesinin, sağlıklı ve zinde kalabilmek için çok önemli olduğunu belirten Diyetisyen Yıldız Melek Aksoylu, beslenme önerilerinde bulundu.

İftarda aşırı yemekten kaçının
İftar öğününde tatlılar, tuzlu atıştırmalıklar ve yağlı yemekler kişiye cazip gelebilmektedir. Ancak aşırı yemenin sindirim sistemini zorlayacağı, rahatsızlığa neden olacağı ve hazımsızlıktan dolayı uyku problemleri yaşanmasına neden olacağı yönünde açıklamalarda bulunan Dyt. Yıldız Melek Aksoylu, "İftar öğününe çorba gibi hafif bir yiyecekle başlanmalı. Sonraki besinlere biraz vakit geçtikten sonra vücudu yormayacak şekilde geçiş yapılmalı ve porsiyon miktarları kontrol edilmeli. Ana yemeğe geçmeden önce biraz ara verilmeli ve mide dinlendirildikten sonra devam edilmelidir. İftar sonrası tatlı yerine meyve tüketmek sağlıklı olacaktır fakat geleneksel güllaç tatlısına zaman zaman yer vermek kişileri mutlu edebilir" dedi.