'Moni ve Bobo' hikayelerini 'işaret dili' ile anlatıyor
İstanbul Kültür Üniversitesi öğrencileri ve Çocuk Eğitim Derneği, 2 yaş üstü işitme engelli çocuklar için 'işaret dili' kullanarak, 'Moni ve Bobo' isimli bir hikaye kitabı hazırladı.
İstanbul Kültür Üniversitesi İletişim Sanatları Bölümü öğrencileri ve Çocuk Eğitim Derneği, gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projesi kapsamında, “işaret dili” kullanarak “Moni ve Bobo” isimli bir hikaye kitabı hazırladı. Çalışmaları 3 ay süren kitap, 2 yaş üstü işitme engelli çocuklar ve aynı gelişim düzeyindeki yaşıtlarına yönelik görsel ağırlıklı ve çocukların bilişsel süreçlerini geliştirme adına neden-sonuç ilişkisini anlamalarını sağlayacak şekilde hazırlandı.
Uzman danışmanlardan destek alındı
İşaret dili eğitmeni, işitme engelliler öğretmeni, uzman odyolog ve uzman psikolojik danışmandan destek alınarak içeriği oluşturulan “Moni ve Bobo”, tüm sayfalarının “QR” (Karekod) kod ile desteklenmesi ve bu kod okutulduğunda hikayenin işaret diliyle aktarılması özelliği ile ön plana çıkıyor.
Çocuklar “Mono ve Bobo” ile işaret diliyle tanışıyor
Ailelerin, erken ve okul öncesi dönemdeki çocuklarına kendi dillerinde(işaret diliyle) hikaye anlatmalarına aracılık eden kitap, işaret dili kullanımıyla çocukların dil-işitsel edinimlerine, bilişsel ve kişisel gelişim süreçlerine de destek olmayı amaçlıyor. Bu sayede rutin alışkanlıkları çocukları ile birlikte kitap okumak olan aileler, “Moni ve Bobo” kitabıyla çocuklarının işaret dili ile tanışmalarını sağlamış oluyor.