Kadın.. Ne kadar kutsal bir varlıktır ki

Birçoğumuz duymuşuzdur bu sözleri.. Peki ya anlamı... ? Kaçımız bizi dokuz ay karnında taşıyıp, kanından kan, canından can katan bu varlıklara hak ettiği saygıyı, sevgiyi ve değeri gösterebildik..

Kadın.. Ne kadar kutsal bir varlıktır ki
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kadın.. Ne kadar kutsal bir varlıktır ki, onun için hadisler söylenmiş yazılmıştır!

"Anne cennet kapılarının ortasındadır." (İbn Hanbel, V, 198);

"Cennet annelerin ayakları altındadır." (Nesâî, Cihad, 6)

 

Birçoğumuz duymuşuzdur bu sözleri.. Peki ya anlamı... ? Kaçımız; bizi dokuz ay karnında taşıyıp, kanından kan, canından can katan bu varlıklara hak ettiği saygıyı, sevgiyi ve değeri gösterebildik.. Aşağıda okuyacaklarınıza şaşıracaksınız.. Dünyayı boş verin. Cennet annelerin ayakları altındadır.. Lafını; TECAVÜZ, DARP, ŞİDDET, HAKARET, KÜFÜR ve CİNAYETE kurban gitmiş ve hala daha bu zulmü yaşayan kadınlarımıza destek olalım! İNSANLIK (erkeklikte demiyorum!) güçle şiddet kullanarak belli olmaz! Asıl insanlık; o gücü herkes için, iyiye,doğruya kullanandadır..

Ocak 2009 itibariyle Dünya nüfusu yaklaşık 6,8 milyar. Bunun yüzde 49,7’si kadın. Yani kadın nüfusu 3 milyardan fazla...

Milenyum çağına girmiş! olmamıza rağmen.. Kadınların % 70'i eşleri ya da sevgilileri tarafından öldürülüyor. Dünyada her 3 kadından 1'i hayatının bir döneminde şiddete maruz kalıyor.

·         Her 5 kadından 1'i hayatının bir döneminde tecavüz veya tecavüz girişimi kurbanı oluyor.

·         ABD'de her 90 saniyede 1 kadın tecavüze uğrarken, Irak'ta Nisan 2003'ten bu yana savaş sırasında ve sonrasında, en az 400 kadının tecavüze uğradığı İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün raporlarında yer alıyor.

·         Dünyada, ağırlıklı olarak Afrika kıtasında 135 milyondan fazla kadın sünnet ediliyor.

·         280 milyonluk Arap dünyasında her 2 kadından 1'i okuma yazma bilmiyor.[4]

·         Suudi Arabistan'da kadının oy hakkı 2011 yılında verildi, araba kullanması yasak.

·         Dünyada 54 ülkede kadınlara yönelik ayrımcı yasalar bulunurken, 'namus savunması' Peru, Bangladeş, Arjantin, Ekvator, Mısır, Guatemala, İran, İsrail, Ürdün, Suriye, Lübnan ve Venezuella'nın ceza yasalarında yer alıyor.

 

·         İran'da çok istisnai durumlar haricinde kadının boşanma hakkı yok.

·         Siyasette ve iş dünyasında da kadınların oranı gelişmiş ülkelerde bile epey düşük.

·         Gelişmekte olan ülkelerdeki kadınlar günde ortalama 20 litre suyu 6 km taşıyorlar. Buna türkiye de dahil.

·         1.2 milyar yoksulun %70'ini kadınlar oluşturuyor. Dünya’daki arazilerin sadece %1'i kadınlara ait.

·         Okuma-yazma bilmeyen ve eğitim hakkından mahrum 1 milyardan fazla yetişkinin 2/3'ü kadın.

·         Gazetecilerin 1/3'ü kadın olmasına rağmen, bölüm şefi, editör ya da patronların sadece %1'i kadın.

·         Yeni üniversiteyi bitirmiş kadınlar, erkeklerden %20 daha az para kazanıyor. Bu fark 10 yıl içerisinde %31'e yükseliyor.

·         1857 yılında, ABD'de dokuma işçisi kadınların daha insanca bir yaşam isteğiyle, eşitsizliğe ve ayrımcılığa, uzun ve insanlık dışı çalışma koşullarına karşı mücadeleye başladıkları 8 Mart, ilerleyen süreçte, tüm dünya kadınlarının kutladığı bir gün haline geldi. 1857’den beri dünyanın birçok ülkesinde kutlanan bu gün 1977 yılındaki Birleşmiş Milletler genel toplantısında Kadın Hakları ve Uluslararası Barış günü olarak kararlaştırılmış ve kadınların haklarının verilmesinin dünya barışını güçlendireceği kabul edildi. Böylece 8 Mart Birleşmiş Milletler'e üye ülkelerde 'Uluslararası Kadın Günü' olarak kutlanmaya başladı.

8 Mart, 19'uncu yüzyılın sonlarından bu yana kadınların talep ve özlemlerini dile getirmedeki kararlılıklarını sergiledikleri ve bu güne dek hiç de küçümsenmeyecek haklar elde ettikleri bir gün oldu. Kadınların daha eşit ve daha yaşanılır dünya için başlattığı mücadele, toplumların her kesiminde yankısını bulbuldu ve destek gördü. Günümüzde uluslararası insan hakları belgelerinde her insanın eşit ve özgür doğduğu, herkesin insan haklarına ve temel özgürlüklerine hiçbir ayrım gözetilmeksizin fırsat eşitliği çerçevesinde sahip olduğu ve cinsiyete dayalı ayrımcılığın kabul edilemezliği ilkeleri yer aldı.

Aldıda.. Sanıyorum hepsi lafta kaldı..

 

UYARI: Bu Makaledeki fotoğraflar özel makyaj ve Photoshop teknikleri kullanılarak ortaya çıkarılmıştır. Haberin Oluşturulmasında bizlere destek olan Büşra Erkan'a teşekkür ederiz.