İstanbul'un Modern Sanat ve Arkeoloji Müzeleri

Tarihi yarımadada seyahat planı hazırlarken ilk olarak arkeolojik ve sanatsal merkezlerin haritasını çıkarmanızda yarar var. Bu sayede ziyaret edeceğiniz özel alanları tüm detayları ile gezme şansını yakalayabilirsiniz.

İstanbul'un Modern Sanat ve Arkeoloji Müzeleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarihi yarımadada seyahat planı hazırlarken ilk olarak arkeolojik ve sanatsal merkezlerin haritasını çıkarmanızda yarar var. Bu sayede ziyaret edeceğiniz özel alanları tüm detayları ile gezme şansını yakalayabilirsiniz. Bunun yanında seyahate çıkacağınız dönemde ulaşım ve konaklama imkanlarını gözden geçirmeniz birbirinden özel İstanbul müzelerini keşfetmenizi de sağlayabilir. Ayrıca İstanbul otellerini hizmet kalitesi ve manzara gibi birçok açıdan değerlendirebilirsiniz. Son aşamada ise konaklayacağınız İstanbul otellerini incelerken müzeler bölgesinden seçimler yapmanız ulaşımınızı da kolaylaştırabilir.
İstanbul Müzeleri Listesi Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
İstanbul otellerinin ve tarihi merkezlerin listesini çıkarmadan önce gezi planınızın amacını belirlemenizde fayda var. Eğer kültür gezisi olarak metropol şehrini seçtiyseniz Anadolu ve Avrupa yakasında hangi müzelerin olduğunu bilmeniz size hız kazandırabilir. Devamında ise bu alanların açık ya da kapalı müze özelliklerine sahip olup olmadıkları da önemlidir. Kapalı özellikte olan müzeler sonradan dizayn edilen ve koruma altına alınan yapıları ifade eder. Bu açıdan askeri, sanat, bilim, otomotiv ya da çocuk müzeleri değerli araçların ya da gereçlerin muhafaza edildiği kapalı alanlardır. Diğer bir yandan arkeolojik ya da tarihi müzeler kronolojik olarak kendiliğinden oluşan açık ya da kapalı alanları yansıtır. Bu detayları göz önünde bulundurarak giyim, konaklama, ulaşım ya da diğer kriterleri kolaylıkla değerlendirebilirsiniz. Bunun yanında metropol şehirde ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde yerli ve yabancı turist akımı fazladır. Bu mevsim dilimleri az yağış alan ve güneşli günlerden oluşması tüm tarihi ya da kültürel organizasyonları ziyaret etmenizi de sağlayabilir.
Genel olarak İstanbul modern sanat müzeleri üzerine araştırma yaptığınızda Avrupa yakasında inşa ve organizasyonların daha yoğun olduğunu da fark edebilirsiniz. Bu bağlamda Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli ya da Taksim gibi ilçelerde İstanbul otellerini göz önünde bulundurabilirsiniz. Anadolu yakasında ise Kadıköy ve Üsküdar ilçelerinde yer alan İstanbul otellerini seçmeniz gezi planınızda tarihi alanları ve sanatsal sergileri eklemenize yardımcı olabilir. Tüm bu bilgiler ışığında güzergahınıza yakın ve ulaşımı kolay İstanbul otellerini tatil.com üzerinden keşfedebilirsiniz.
En Çok Ziyaret Edilen Arkeolojik Müzeleri ve İstanbul Otelleri
Dünyaca ünlü kültür şehri, tarihi ve arkeolojik müze meraklılarının da en önemli durak merkezlerindendir. İstanbul arkeoloji müzelerinde İslamiyet öncesi ve sonrası eserleri koleksiyonlar halinde görebilirsiniz. Bu anlamda Topkapı Sarayı'nın birçok bölümünde farklı mimari ve eserler koruma altına alındığı için önemli merkezler arasındadır. Bu tarihi yarımada Bizans ve Osmanlı Devleti gibi birçok devlete ev sahipliği yapmasıyla Mezopotamya'dan kalma birçok eseri de tanımanızı sağlayabilir. Bu açıdan çiniler, mozaik taşlar, heykeller, kitabeler, yazıtlar gibi tarihi belgeleri ve objeleri bu tarihi alanlarda koruma altındadır. Bu tarihi yarımadanın aynı zamanda Boğaz'a yakın lokasyonda yer alması popülerliğini korumasının da en temel nedenidir. 
İstanbul Otelleri'nde Konaklama Olanakları Tatil com'da!
Son zamanlarda sanatsal değeri yüksek ya da teknolojik girişimlerin öne çıktığı metropol şehrin müzeleri ilgi odağı haline gelmiştir. Şehrin Avrupa ve Anadolu yakasında sayısız sergi ve müze oluşumlarını görebilirsiniz. Bu doğrultuda teknolojik tasarımların ön plana çıktığı Havacılık, Deniz ve otomotiv sanat merkezleri dikkatinizi çekebilir. 
Diğer bir yandan at heykellerinin yer aldığı Sakıp Sabancı müzesi ya da hediyelik eşyalara ev sahipliği yapan Kapalı Çarşı son dönemde ziyaretçi sayısını arttırmıştır. Görsel zenginliği ve tarihi örüntüsüyle Mozaik müzesi ve Masumiyet müzesi de yılda binlerce turisti ağırlayan inşalardır. Tatlı severlerin merak ettiği bir diğer inşa ise Çikolata müzesidir. Bu organizasyonların çoğunluğunun ise Avrupa yakasında konumlandığını fark edebilirsiniz. Bu güzergahta gezi rehberiniz varsa Avrupa yakasında gökdelen, çatı ve teras özelliğe sahip İstanbul otellerini tarayabilirsiniz. Bu sayede Boğaz manzarasını da izleme şansını yakalamanız mümkün. Tüm bu detaylarla birlikte beklentilerinizi karşılayacak İstanbul otellerini incelemek istiyorsanız tatil.com üzerinden incelemelerinizi yaparak karar verdiğiniz otel için rezervasyonunuzu gerçekleştirebilirsiniz.