İşsizliğe sacayağı neşter
Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası (SİBESO), Silivri Belediyesi ve Silivri Kent Konseyi ile birlikte hazırladığı eğitim projeleriyle ilk etapta 18 – 35 yaş grubundaki 800 işsize daha meslek kazandırmak için kolları sıvadı…
SİLİVRİ’de işsizliğe, özellikle de işsiz gençlere meslek kazandırarak işe yerleştirmek için üçlü “sacayağı” gibi “neşter” vuruluyor. Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası (SİBESO), Silivri Belediyesi ve Silivri Kent Konseyi ile birlikte toplam 800 işsize daha meslek kazandıracak proje hazırladı. Ayrıca, 50 girişimci adayına daha Uygulamalı Girişimcilik Kursu açılması planlanıyor. Bu arada, üniversitelerle işbirliği için çalışmalar sürdürülüyor.
ÇİFTE AMAÇ
SİBESO eğitimleri veren Öğretmen Yekta Berksoy, bu projeyle ilgili şöyle açıklamalarda bulundu; “Projede çifte amaç hedefliyoruz. İlk olarak, bölge esnafının geliştirilmesi, iş ve işyerinin iyileştirilmesi. İkinci olarak da, bölgedeki işsizlerin eğitilip işe yerleştirilmesi ve kişisel gelişimlerinin sağlanması. Bunun için bölgedeki firmaların ihtiyaçları doğrultusunda, şirketlerin sponsorluğunda, işsiz gençlerin eğitilip işe yerleştirilmesini hedefliyoruz. Bu bağlamda, mağazaların düzenlenmesi, satışların arttırılması, stokların yönetilmesi, müşteri ilişkileri ve satış teknikleri gibi konularda işsiz gençlerimizi eğiteceğiz. Hem sponsor firmalara kazanım, hem de işsizlere, 2 aylık dönemde 480 saatlik eğitimle iş olanağı sağlayacağız. Böylece 800 işsizi, 50’şer kişilik 16 grup halinde eğitip işe yerleştireceğiz. Kurumsal ve kişisel gelişim programları uygulayacağız.”
2012 ATILIM YILI
Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası (SİBESO) Başkanı Ali Tabakoğlu da, şöyle konuştu;
“2006 yılından bu yana başlattığımız eğitim seferberliğiyle yüzlerce işsiz genci eğitip meslek sahibi yaptık. İşsizlere yönelik İŞKUR bünyesinde, pek çok projeyi hayata geçirdik. Bu bağlamda, 2012 yılı ‘atılım yılı” olacak. Çünkü, sponsor firmalar desteğiyle, 800 işsiz gencimizi eğitip işe yerleştireceğiz. Ayrıca, 50 girişimci adayına daha Uygulamalı Girişimcilik Kursu açmayı planlıyoruz. Üniversitelerle işbirliği sağlamayı hedefliyoruz. Bu projelerdeki hedeflerimiz, bölge esnafımız başta olmak üzere, KOSGEB destekli girişimcilik eğitiminde olduğu gibi, işsizlere meslek kazandırıp işe yerleştireceğiz. Ayrıca, Oda’mız üyesi esnafımızın işletmecilik üzerine gelişimini sağlamayı hedefliyoruz.”
Türkiye’de ilk kez, bir esnaf odası, bir ilçe belediyesi ve bir ilçe kent konseyi işbirliğiyle, üçlü “sacayağı” gibi, sponsor firmalar desteğiyle, bölgenin “kanayan yarası” olan işsizlik sorununa “neşter” vuruluyor.