İBB Başkanı İmamoğlu çiftçinin satamadığı ürünü alıp ihtiyaç sahiplerine dağıtacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi çiftçinin satamadığı ürünü alıp ihtiyaç sahiplerine dağıtma kararı aldı. İBB Başkanı İmamoğlu kararı sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu: 'Çiftçilerimizi hem üretirken hem de alımda destekliyoruz. Hal fiyatı üzerinden üreticilerimizden alacağımız ürünleri de bu süreçte ihtiyaç sahibi İstanbullu ailelere ücretsiz olarak dağıtacağız.'

İBB Başkanı İmamoğlu çiftçinin satamadığı ürünü alıp ihtiyaç sahiplerine dağıtacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belediye tarafından yapılan yazılı açıklamada İBB Muhtarlıklar ve Gıda Dairesi Müdürü Ahmet Atalık’ında değerlendirmeleri yer aldı. Atalık uygulanmaya konulacak projenin çok önemli bir sosyal amaç ve güçlü bir yardımlaşma anlamı taşıdığını bildirdiği açıklamasında” Atalık, "Üretimin her aşamasında çiftçiler ziraat mühendislerinden bilgi ve destek alabilecek. Çiftçi ürünü istediği gibi satabilecek, satamadığı koşulda İBB devreye girecek ve çiftçinin ürününü, hal fiyatı üzerinden satın alacak. Alınan ürün de ihtiyacı olan ailelere ücretsiz dağıtılacak.” ifadelerini kullandı.

Proje 1-15 Mayıs tarihlerinde hayata geçecek

Projenin yaklaşık 500 dekarlık alanda uygulanacağını bildiren Atalık, fide ve tohumların 1 ile 15 Mayıs tarihleri arasında toprağa ekilerek uygulamanın başlatılmış olacağını bildirdi. Proje ile birlikte hibelerle hibelerle tarımsal üretimde çiftçinin önemli maliyet yükü ortadan kalkacak ve kentin toprağı ile en iyi şekilde uyum sağlayacak domates, salatalık, biber, patlıcan ve karpuz tohum veya fidelerinin çiftçilere verilecek. Kayıt yaptıran çiftçilere, muhtarlık ve kooperatiflere hibeler ücretsiz olarak dağıtılacak. Çiftçilerin bilinçli üretim yapabilmesi için uzman ziraat mühendisleri yönlendirmede bulunacak.