Yemekleri tekrar tekrar ısıtmak doğru mu?
Bir evvelki günden kalan yemekler eve geldiğimizde hazır olarak imdada yetişebiliyor. Fakat bununla birlikte bazı yemekler tekrar ısıtılmaları anında son derece tehlikeli olabiliyor.
Yemekleri tekrar tekrar ısıtmak doğru mu? Nelere dikkat etmek gerekiyor? Diyetisyen Muhammed Şahin konu hakkında bilgiler verdi.
*Bekletilip tekrar ısıtılan yemekler histaminden zengindir; yemekler her ısıya maruz kaldıklarında içerilerinde histamin miktarı artmakta. Bu yiyeceklerin tüketilmesi ile birlikte histamin intoleransı ile ilişkili baş ağrısı, burun tıkanıklığı, sindirim kanalı problemleri, kaşıntı gibi semptomları uyarabilmektedir.
Tüm bu sebeplerle, israfın da önüne geçmek adına tek seferde tüketilip bitirilebilecek miktarlarda yemekler pişirmek en sağlıklısı.