Başkan Yılmaz: 'Tarımda öncü ve örnek belediyeyiz'
Silivri Belediyesinin, Tarım Kooperatiflerinde Kadının Güçlendirilmesi isimli AB Erasmus Projesi kapsamında 'Kooperatifçilik Eğitimi' verilen 120 kadın kursiyer, düzenlenen programla katılım belgelerini teslim aldı. Programda konuşan Başkan Yılmaz, 'Biz göreve gelip tarımsal üretim çalışmalarına başladığımızda, 'Başkan tarım mı kaldı? Bu konulara niye kafa yoruyorsun?' diyenler bugün bizim yaptığımız tarım desteklemelerini örnek alır hale geldiler.' dedi.
Silivri Belediyesi tarafından çalışmaları yürütülen 2021-1-TR01-KA220-ADU-000029357 numaralı “Tarım Kooperatiflerinde Kadının Güçlendirilmesi” (Women Empowerment in Agricultural Cooperatives) isimli Avrupa Birliği (AB) Erasmus Projesi faaliyetleri kapsamında, 120 kadın kursiyere “Kooperatifçilik Eğitimi verildi.” Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Gülen Özdemir ve Doç. Dr. Emine Yılmaz tarafından verilen eğitimleri tamamlayan 120 kadın kursiyer, Silivri Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünde düzenlenen programla katılım belgelerini teslim aldı. Programa ev sahipliği yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz yaptığı konuşmada, Silivri için tarımın önemine vurgu yaptı.
“ÜRETİCİLERİMİZE 1 YILDA 25 MİLYON TL’LİK DESTEK VERDİK”
Silivri Belediyesi olarak yaptıkları tarımsal üretim çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Volkan Yılmaz, “Göreve geldiğimizde Silivri Belediyesinin başıboş bırakılmış ya da birileri tarafından bedelsiz olarak ekilen, biçilen arazileri vardı. Biz, ‘Herkesi tarım ve hayvancılığa sevk edemeyiz ama hâlâ buradan umudu olan eli nasırlı, gönlünü bu topraklardan ayırmayan insanlarımıza bir soluk verebiliriz.’ diyerek yola çıktık. 300 dönüm ile başladığımız serüvende Silivri Belediyesi bugün 4.000 dönümde zirai faaliyet yapıyor. Bu yılki hasılatımızın toplamı 25 milyon TL. Bunu Silivri’deki çiftçiyle ve hayvancıyla paylaşıyoruz. Yerli ve milli Türk tohumuna en büyük destek veren kurumuz. Bu yıl 450 ton yerli, milli ve sertifikalı tohumluk arpa dağıttık. 100.000 balya saman dağıttık. Kaliteli kaba yem ihtiyaçlarına destek olmak amacıyla 1.000 hayvancımıza, 500’er kiloluk dilimlerle mısır silajı dağıttık. Önümüzdeki şubat ayı içerisinde 35.000 dönüm arazinin ekilebileceği yerli ve milli Türk hibrit ayçiçek tohumunun dağıtımını gerçekleştireceğiz.