Baharatların Faydaları Nelerdir? Kış Ayının Şifası Altın Süt Tarifi!
Baharatlar hakkında son zamanlarda yapılan bilimsel çalışmalar derki, baharat ağırlıklı beslenenlerin kansere, kalp hastalıklarına, gribal enfeksiyonlara yakalanma oranı kullanmayanlara oranla daha düşüktür. Özellikle Asya ülkelerinde yoğun baharat kullanımı da aslında kanser vb. hastalıklarının görülme oranının neredeyse olmadığı ile çalışmaların haklı gerçekliğini açıklıyor.
Baharatlar hakkında bir rivayet vardır; Yıllar önce buzdolabı olmadığı için yemekler çabuk bozuluyormuş. İnsanlar yedikleri yemeklerin tadını azaltmak için baharat kullanıyorlarmış. Doğruluğu konusunda net bir bilgi yok. Fakat baharat günümüzde yemeklere tat vermek için, lezzetli olduğu için kullanılmaktadır ancak son zamanlarda baharatların faydalarını saymakla bitmeyecek etkileri mevcuttur ve fazlası ile faydalı besinlerdendir. Baharatlar insanlığın başlangıcına kadar uzandığı yönündedir derler. İlk kullanan ülke uzak doğu olarak kabul edilmektedir. Avrupa ülkelerine Hindistan'dan gelmiştir. İlk dönemlerde ilaç yapımında kullanılmıştır. O dönemlerde en pahalı baharat Hint karabiberiydi. Dünyada en çok baharat kullanan ülke Hindistan, Türkiye'de ise Güneydoğu Anadolu bölgesidir.
. Avrupa ülkelerine Hindistan'dan gelmiştir. İlk dönemlerde ilaç yapımında kullanılmıştır. O dönemlerde en pahalı baharat Hint karabiberiydi. Dünyada en çok baharat kullanan ülke Hindistan, Türkiye'de ise Güneydoğu Anadolu bölgesidir.
• Bağışıklık sistemini güçlendirir
• Sindirim sistemi problemlerini giderir
• Yağların yakılmasına yardımcı olur
• Metabolizmayı hızlandırırlar.
• İştah kesici özelliği vardır. Kilo kontrolünde kullanılır.
• Kan yağlarını azaltır.
• Tatlı isteğini azaltır.
• Kalori yoktur. Rahatlıkla tüketilebilir.
• Kalp sağlığına olumlu etkileri
• Gaz ve hazımsılık şikayetlerini azaltır.