En İyi Domates Seçildi

Eğlence ve konser programlarının iptal edildiği, yalnızca En İyi Domates Yarışması'nın gerçekleştirildiği 31.Değirmenköy Domates Festivali'nde konuşan Başkan Işıklar: 'Dünyada eşitliğin, adaletle bölünebilmesi için üretmek gerekiyor' dedi.

En İyi Domates Seçildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi 31.Değirmenköy Domates Festivali’nde bu yıl, eğlence programları iptal edilirken En İyi Domates Yarışması gerçekleştirildi. Değirmenköylü 75 domates üreticisinin katıldığı yarışta, jüri üyeleri en iyi domatesi seçmekte zorlandı. Değirmenköy Mahallesi’nde belediye ek hizmet binası bahçesinde gerçekleşen programda tüm konuklara Değirmenköy Domatesi ikram edildi. 

GÜRSU: “TOPRAK VEFALI BİR DOSTTUR”

Silivri Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi: “Biz tarıma gönül vermişiz. Çiftçiyiz, emekçiyiz, alın teriyle çalışarak karnımızı doyuruyoruz ama ürettiğimiz ürünlerin fiyatını kendimiz belirleyemiyoruz! Emeğimizin karşılığını görmek istiyoruz. Bu topraklarda yetişen ürünlerin lezzetini hiçbir yerde bulamayız, sahip çıkmalıyız. Belediye Başkanımız tarıma çok önem veriyor. Toprak vefalı bir dost, biz ona sahip çıkarsak, o da bize sahip çıkacaktır. Başkanımız bizim önderimiz, kendisi tarımla ilgili tüm yatırım ve projelere açık. Tek hedefimiz çiftçimize sahip çıkmak.” 

BENLİ SİLİVRİLİ ÜRETİCİLERE MÜJDE VERDİ

Silivrili üreticilerin kendi yetiştirdikleri ürünleri İstanbul sebze ve meyve halinde satabileceklerini müjdeleyen Silivri İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Benli: “Tarım Fuarı ile birlikte gerçekleşen Domates Festivali ile ilçemizi tarımla dolu dolu günler bekliyor. Bu da bizleri mutlu ediyor. 8 Eylül’de Tarım Çalıştayı düzenleyeceğiz. İlçemizde tarım master planı oluşturup, toplantı sonunda bir değerlendirme raporu çıkaracağız. Çiftçimizin sorunlarını öğreneceğiz, çözüm önerilerini tartışacağız. En iyi ürünü yetiştirip pazarlayamazsanız emeğinizin hiçbir önemi yok. Bu konuda üreticilerimize bir müjdemiz var. Üreticilerimizin kendi ürünlerini halde satabilmesi için bir çaba içerisindeyiz. Bu konuda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüşüyoruz. Silivrili üretici halde kendi ürününü, kendi satacak” dedi. 

IŞIKLAR: “TARIM BİZİM YAŞAM BİÇİMİMİZ”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, tarım çalışmaları ve ülke gündemini değerlendirdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Günlerimiz tarımla geçiyor. Tarımı düşünüyor, daha iyisi için çalışıyoruz. Çünkü bu bizim kaderimiz, yaşam biçimimiz. Allah vergisi bu zenginliğimize sahip çıkarak, kaderimizi tayin edebilecek güçteyiz. Dünyada tarım yaparak kendi kendine yetebilen 7 ülkeden biriydik ama artık öyle değil. Dünyada eşitliğin, adaletle bölünebilmesi için üretmek gerekiyor! Bu da toprakla mümkün. Güneydoğu Anadolu Projesi neden bitmiyor? Neden dışa bağımlı hale geldik? Bunları düşünmeliyiz! 

ÜRETİCİLERİMİZ BİRLİK ÇATISI ALTINDA BULUŞACAK

İlçemizde üreticilere yönelik birlik kurulması konusunda Sayın Kaymakamımızın bir önerisi oldu. Bu süreç için heyecan duymaya başladık. Önce birlik kurulacak, sonra Silivrili üreticiler halde kendilerine gösterilen yerde ürünlerini satmaya başlayacak. Bu ilçemiz için çok güzel bir müjde! En büyük zenginliğimizi değerlendirmeliyiz. Dünyanın yaptığı gibi akıl ve teknoloji ile orta gelir sarmalını kırmanın, yağma ve baskının önüne geçmenin yolu bu! 

ÜZERİMİZE GELEN YAĞMAYA KARŞI ÜRETİM, ÜRETİM, ÜRETİM!

Gümüşyaka’da 6 yıldır hizmet veren 250 dönümlük plantasyonu; çiftçimizi örnek olmak, yol göstermek amacıyla kurduk. Şimdi gelmemiz gereken yer Tarım ve Yaşam Bilimleri Üniversitesi! 7-8 milyon nüfusluk Hollanda yaptı, biz 75 milyon nüfusla bunu yapabiliriz! Barajın kapağı açılmış gibi üzerimize gelen yağmaya karşı üretim, üretim, üretim! Bu ülkenin geleceğini barış ve huzurdan ayırmaya çalışan güçlere, bir arada olarak yanıt veriyoruz. Terör olaylarında hayatını kaybeden canlarımızın aziz hatıraları nedeniyle konser ve eğlence programlarımızın tamamını iptal ettik. Bataklıktaki sinekleri yok etmenin yolu, bataklığı yok etmektir. Daha çok üretmek, zenginleşme sebebidir. Bunu zamanla daha da iyi anlayacağız.” 

EN İYİ DOMATESİ TUNAY CEYLAN YETİŞTİRDİ

En İyi Domates Yarışmasına bu yıl 75 üretici, 8 ayrı domates çeşidi ile katıldı. İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu seçilen En İyi Domates Üreticilerine ödüllerini ilçe protokol üyeleri takdim etti. Yarışmanın birincisi olan Tunay Ceylan’a tam, ikincisi Sercan Öztürk’e yarım ve üçüncü Emre Akkan’a da çeyrek altın hediye edildi. Silivri Ziraat Odası da dereceye girenlere çeyrek altın hediye etti. 

İLK DOMATES ÜRETİCİSİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Her yıl olduğu gibi bu yıl da yılın İlk Domates Üreticisi olan Şaban Uzun’a çeyrek altın ödülü Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar tarafından takdim edildi. Yarışmaya katılan tüm üreticilere de küçük hediyeler verildi.