Yaz Öncesi Fazla Yağlarınızdan Liposuction İle Kurtulun

Liposuction hakkında merak edilenleri Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Ercan Demirbağ anlatıyor.

TAKİP ET

Vücutta bulunan yağ dokusunun özel aletler ile vücut dışına alınması işlemine liposuction diyoruz. Liposuction kelimesinin önünde arkasında ilave bir kelime olması işlemin özünü değiştirmez. Lazer, vaser, konvansiyonel gibi sıfatlar sadece yağ hücrelerinin vücut dışına alınmadan önce uygulanan küçültme işleminin ne yardımı ile yapıldığını tarif etmektedir.

Günümüzde obezite tüm dünyanın ortak sorunu olup her türlü uğraşa rağmen verilemeyen kilolar ciddi problemdir. Liposuction tüm rejim ve egzersizlere rağmen erimeye dirençli ve anormal yerleşimli yağ birikimlerinin tedavisi amacıyla geliştirilmiştir. İlerleyen zamanlarda uygulama alanı genişlemiş ve belli kuralların dışına çıkmamak şartıyla zayıflamaya yardımcı ve vücut konturlarının düzeltilmesi için de kullanılır olmuştur. Ancak hiç bir zaman tek başına zayıflamak için kullanılması söz konusu değildir.

Basında çıkan bazı olumsuz haberlerin de etkisiyle liposuction hem fazla kilolar için sihirli bir değnek hem de ölümcül sonuçları olan bir işlem olarak bilinmekte, insanlar tarafından bir sürü soru işareti ile birlikte algılanmaktadır.

Liposuction, Estetik ve Plastik Cerrahi tarafından yapılan bir ameliyattır. Temel mantık; inceltilmesi planlanan vücut bölgesine öncelikle özel bir sıvı verilmesi, yağ hücrelerinin emilmeye hazır hale getirilmesi sonrasında özel aletler yardımıyla ve negatif basınç ile emilmesidir. Ciltte sadece 2-3 mm uzunluğunda izlerin kalması, bu izlerin saklanabilmesi ve bir seansta 4-6 litre yağın vücuttan uzaklaştırılabilmesi bu işlemi son derece cazip hale getirmektedir. İşlem sonrası hastanın hastanede kalması gerekmez ve bir kaç saat sonra taburcu olabilir. Hasta 1-2 gün içerisinde günlük hayatına dönebilir. Uygulama yapılan alana göre hastanın 3-6 hafta süreyle özel korse ya da bandajlar kullanması gerekmektedir.

Liposuction ile yok edilen yağ dokusu tekrar oluşmaz. Çünkü yağ hücrelerinin sayısı 9-10 yaşına kadar artış göstermekte, sonrasında sabit kalmaktadır. Kişi kilo alıp verdikçe bu hücrelerin sayısında bir artış olmaz ancak hacimlerinde artış olur. Zira bir yağ hücresi kendi hacminin 6-7 katına kadar yağı depolayabilir. Egzersiz, diyet, kavitasyon, radyofrekans gibi bir çok yöntemle elde edilen zayıflama; bu yağ hücrelerinin içerisindeki yağı boşaltmaktan ibarettir. Dolayısı ile zayıflamak için kullandığımız yöntemi bıraktığımız anda bu hücreler tekrar yağ depolamaya başlar ve verdiğimiz kiloyu geri alabiliriz. Liposuction ile direk olarak yağ hücreleri vücuttan uzaklaştırılır. Vücuttaki yağ hücrelerinin çoğalma özelliği yoktur, bu yüzden yağlar liposuction ile alındıktan sonra, bu bölgelerde tekrar yağ birikimi olmaz. Kilo alındığında yağ hücreleri çoğalmaz, sadece hücrelerin içinde depoladıkları yağ miktarı artar. Ameliyattan sonra kilo alımı olursa vücudun genelinde bir yağ birikimi olur, buna bağlı olarak liposuction yapılan bölgeler de etkilenir. Bu etkilenme eskisi gibi bir birikim şeklinde olmaz. Kısacası liposuction sonrası alınan sonuçlar kalıcıdır.

Sonuç olarak; liposuction işlemi ile istenmeyen yağ birikimlerinizden kurtulursunuz. Ayrıca o bölgenin yağ depolayabilme kapasitesini de önemli ölçüde azaltarak kalıcı ve kesin sonuç elde edersiniz.

Op.Dr. Ercan Demirbağ

www.ercandemirbag.com

Bakmadan Geçme