Silivri'de 'Sıfır Atık' Projesi Konuşuldu

Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda Çevre ve Sağlık Bakanlığı'nın 'Sıfır Atık Projesi' bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

TAKİP ET

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İlçe Kaymakamlığı tarafından düzenlenen 'Sıfır Atık Uygulamaları' bilgilendirme toplantısına katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da takipçisi olduğu Çevre ve Sağlık Bakanlığı'nın 'Sıfır Atık' projesi eğitim programı Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda gerçekleştirildi. Silivri İlçe Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve protokol üyelerinin katıldığı programda Çevre Mühendisi Özlem Babacan uygulama yöntemlerini aktardı. Babacan'a teşekkür çiçeğini Silivri Kaymakamı Ali Partal ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz birlikte takdim etti.

PARTAL: 'OKULLARIMIZDA ÇOCUKLARIMIZA BUNU ANLATALIM'

Silivri İlçe Kaymakamı Ali Partal, program sonunda gerçekleştirdiği konuşmada, 'Bundan sonra görev bize düşüyor. Sıfır atık konusunda ne yapacağımızı az çok anladık. En önemli nokta ise takip edilmesi için bilgi sistemine işlenmesi, düzenli veri girişi yapmamız gerekir. Silivri Belediyesi kağıt toplayarak 43.000 ağacı kesilmekten kurtarmış. 1.700 ton petrol toplamış, 16.3 varil geri dönüşüme katkı sağlamış. Okullarımızda çocuklarımıza bunu anlatalım. Silivrimizi daha temiz hale getirmek için bilgilenelim. Belediye Başkanımız ile konuştuk, kutularımızı daha fonksiyonel hale getirmek istiyoruz. Belediyemiz ile birlikte işbirliğimiz, denetlemelerimiz ve takviyelerimiz devam edecek' dedi.

YILMAZ: 'SIFIR ATIK İÇİN EĞİTİMLERE BAŞLAMALIYIZ'

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ise konuşmasında şunları söyledi: 'Ben çocuklarımıza bırakacağımız en büyük mirasın altın, banka mevduatındaki para, ev, araba değil; çevre ve doğa olduğunu hatırlatmak istiyorum. Çevreyi ve doğayı maalesef hunharca katlediyoruz. Çevre ve doğa katliamının bir geri dönüşümü olması, buradan bir u dönüşü yapılması lazım. Sıfır atık projesinde öncülük eden Emine Erdoğan hanımefendi başta olmak üzere emeği geçen tüm yetkilileri ve emeği geçecek herkese şimdiden teşekkür ediyorum. Sayın kaymakamım, Silivri protokolü ve belediye olarak sıfır atık projesini desteklemek, katkı sunmak, lojistik, teknik desteği sunmak ile mükellefiz. Ben çevreye ve doğaya aşık bir belediye başkanı olacağıma, çevreyi ve doğayı kirletmeden Silivri'nin refahını, huzurunu artıracağımı vaat ettim her seferinde. Adaylığımın açıklandığı günün ertesi günü bir katı atık merkezine gittim oradan bir brifing aldım. Avrupa Yakası'nın günde 20.000 ton çöpü Silivrimize geliyor. Tabi ki İstanbul'da yaşadığımız için bu merkezin bir yere yapılması gerekiyor. İstanbul'da yaşayan insanlar olarak bu çöpleri doğru toplamak bizim borcumuz bu memlekete. Silivri'de ben her yıl belediye olarak 20 Trilyonun üzerinde bir parayı çöp toplayan firmaya ödüyorum. Silivri'de topladığım çöpü, sıfır atık yöntemine göre toplarsam harcamam 5 ila 7 trilyona düşer. Yılda 13 trilyonu ben Silivri halkına hizmet noktasında tasarruf edebilirim. Biz kamu kuruluşlarından başlayacağız. Okullar, hastaneler, fabrikalar vs eğitim programı yapmamız lazım. Evde hanımefendiler, kağıdı, plastiği, atık yağı ayrı bir yerde toplarsa, yaptığı yemeğinin artığını da evsiz canlarla paylaşırsa, esasında evde çöp diye bir şey yok. Bunları yapabilecek potansiyele sahibiz. Okullarımızda çocuklarımıza vereceğimiz eğitim ile; 'Anne o çöpü oraya atma!' diyecek noktaya getirmeliyiz. Belediye başkanı olarak bu işin peşini bırakmayacağım, hep arkasında olacağım.'

Bakmadan Geçme