Odak, 21. Yüzyılın Bireylerini yetiştiriyor
Odak Okulları Yabancı Diller Birimi ve öğrencileri ile birlikte 3 aylık süreçte yapmış oldukları hazırlıklar neticesinde 10 kişilik MUN ekibi Nisan ayında Kuşadası'nda yapılacak olan MUN Konferansında ODAK Okulunu temsil edecekler
ODAK Okulları kurumsal iletişim departmanından konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
2017 yılında ODAK markası ile çıktığımız bu yolda çok kısa bir süre içerisinde Silivri'de güveni, başarıyı, vizyonu temsil eden kurum olmak bizim için en büyük motivasyon aracı oldu.
ODAK Okulları olarak ileri düzey eğitim yaklaşımımızla kurumumuzu standart sistemin dışında konumlandırıp, günümüz şartlarıyla geleceğe çocuk hazırlamak yerine geleceğin şartlarıyla günümüzde çocuk hazırlamak temel odak noktamız. Çünkü Aziz Nesin'in de söylediği gibi önceliğimiz çocuklara daha iyi bir dünya bırakmak yerine, dünyaya daha iyi çocuklar bırakmak. Çünkü dünyayı güzelleştirecek olan yine bizim yetiştireceğimiz çocuklar...
Çocuklarımız için akademik başarıyı en üst seviyede hedeflerken sosyal ve kültürel yetkinlikler kazandırmayı da kendine hedef edinmiş olup, KIDEA eğitim modelimizle denemeye ve yanılmaya izin veren, yaratıcılığı tetikleyen bir eğitim anlayışının temsilcisi olup, eğitimin tüm paydaşlarıyla etkileşim ve paylaşım içerisindedir.
Ülkemizin geleceği çocuklarımızın yüreklerinde bilgi ve sevgi ışığını yakmak üzere kurulmuş olan ODAK Okulları, düşünen, araştıran, üreten dünya vatandaşı bireyler olma yolunda çocuklarımız için bu vizyona uygun bir yabancı dil politikasına ve ekibine sahiptir.
Bu anlamda Yabancı Diller Koordinatörümüz Ayla Sarvan YANKO liderliğinde, öğrencilerimiz için önemli edinimlerden biri de İngilizce ve farklı dünya dillerinde tüm dil becerilerinde belirlenen hedeflerde dile hakim olmaktır.
ODAK Okulları'nda öğrencilerin erken çocuklukta temelleri atılan dünya dillerini öğrenmeye olumlu tutum geliştirmeleri ve bu olumlu tutumlarını, hayat boyu öğrenme düzlemine taşımalarını sağlamaktır.
CLIL projesiyle, 21. yüzyıl yaşam becerileri kapsamında eleştirel düşünce, işbirliği, yaratıcılık ve İletişim becerileri, farklı disiplinler ve kültürler, Total Immersion programımıza entegre edilmiştir.
ODAK Okulları'nda okul öncesi ve ilkokulda çocukların projeler için yurt dışına çıkabilmeleri çok mümkün olmadığı için hedef dil İngilizce'nin doğal ortama en yakın şekilde iletişim aracı olarak kullanabileceği projeler geliştirilir. Ortaokul kademesi için yurt dışına da çıkılabilen akademik içerikli proje uygulamalarıyla farklı çalışmalar yapılır. Ayrıca isteyen öğrenciler yazın yurt dışı dil okulu programlarına katılabilirler.
İngilizce seviyesi farklı sınıf seviyelerinde uluslararası akredite olmuş uluslararası sınavlarla ölçülür. Cambridge Esol Young Learners Starters ve Movers sınavları ilkokul düzeyinde uygulanan sınavlardır. Ayrıca ortaokul düzeyinde Cambridge Esol Young Learners Flyers ve KET, PET, FCE sınavları kurumuzda uygulanmakta olup, kurumumuz Silivri'de Cambridge Sınav Merkezi olarak da hizmet vermektedir.
ODAK Okulları öğrencisi;
Ulusal ve uluslararası sınavlarda başarısı yüksek,
Ana dili doğru ve etkin kullanan,
Ana dilinden farklı en az bir dünya dilini de doğru ve etkin kullanan,
En az bir enstrüman çalabilen,
En az bir spor branşında kendini geliştiren,
En az bir kodlama dilini bilen,
En az bir sosyal sorumluluk projesi yapan,
Farklı düşünmeyi öğrenmiş, her alanda fark yaratan,
Tasarım odaklı düşünen,
Düşünme ve problem çözme becerileri gelişmiş,
Değişim ve dönüşümlere hızlı uyum sağlayan,
İş birliği yapan, takımın iyi bir üyesi olan 21. yüzyılın bireyi olarak yetişir.
Çocuklarımızın bireysel farklılıklarını ortaya çıkararak, bilginin ve bilgili insan olmanın önemini kavrayabilen, başarma ve kazanma duygusu yerleşmiş, topluma yönelik proje ve çözümler üretebilen, en az bir veya iki yabancı dili etkin bir şekilde kullanabilen bireyleri yetiştiren bir eğitim kurumu olmak vizyonuyla bu bir ilki gerçekleştirerek devreye aldığımız MUN projesinin biz ve çocuklarımız için önemli ve değerli bir kazanım olacağı kanaatindeyiz. Model United Nations (Model Birleşmiş Milletler Konferansı) Dünya'nın çeşitli ülkelerinden yüzlerce öğrencinin bir araya gelerek, dünya sorunlarını tartıştığı bir platformdur. MUN adı altında Model BM konferanslarında amacımız öğrencilerimizi güncel olaylar, küreselleşme ve çok uluslu diplomasi gibi konularda bilinçlendirmektir. Bu toplantılarda öğrenciler diplomat rolünü üstlenerek uluslararası bir örgütün oturumlarını canlandırırlar. Katılımcılar temsil ettikleri ülke hakkında araştırma yaparak ve tartışarak, müzakereler sonucunda uluslararası sorunlara çözüm bulurlar. Diğer taraftan öğrencilerimiz bundan sonraki öğrenim hayatlarında dünya sorunlarından haberdar olur, farklı ülkeleri temsil ederek empati yeteneğini geliştirir, İngilizceyi yaşayarak öğrenir ve münazara yeteneklerini geliştirir. Konferanslar boyunca farklı bakış açıları ile tanışan ve empati yeteneklerini geliştiren öğrencilerimiz, konferans sonunda MUN katılım sertifikalarını alırlar.
Bu anlamda ODAK Okulları Yabancı Diller Birimi ve öğrencilerimiz ile birlikte 3 aylık süreçte yapmış olduğumuz hazırlıklar neticesinde 10 kişilik MUN ekibimiz Nisan ayında Kuşadası'nda yapılacak olan MUN Konferansında okulumuzu temsil edeceklerdir. Çocuklarımıza ve öğretmenlerimize şimdiden başarılar diliyor, Silivri'de bu anlamda bir ilki gerçekleştirerek derece almalarını temenni ediyoruz.