Hackerların Yeni Silahı 'Corona Virüsü' Oldu
Çin Halk Cumhuriyeti'nin Wuhan kentinde ortaya çıkıp tüm dünyaya yayılan ölümcül Corona virüsünün yarattığı panik sürüyor. Salgın nedeniyle ölenlerin sayısı 427'ye yükselirken bilgisayar korsanları Corona virüsünün yarattığı panikten yararlanmak için harekete geçti.
IBM X-Force ve Kaspersky'dan araştırmacılar, hackerların insanlara spam e-postalar göndererek onların akıllı telefonlarını ve bilgisayarlarını ele geçirmeye çalıştıklarını keşfetti. Kötü niyetli yazılım, Corona virüsü hakkında bilgi veren bir içerik maskesi altında kullanıcılara gönderiliyor.
Spam e-postayı açınca virüs cihazı ele geçiriyor
Japonya'da rastlanan e-postalarda, hastalığın ülkeye geldiği söyleniyor ve e-posta alıcısından daha fazla bilgi edinmesi için ekteki dosyayı açması rica ediliyor. Alıcı dosyayı açarsa kötü niyetli yazılım kişinin kişisel verilerini elde ediyor ve başka yazılımları cihazlara gönderebiliyor. Bu da hackerların, kullanıcının kişisel dosyalarına erişip bunları kopyalayabileceği anlamına geliyor.
IBM siber güvenlik uzmanları, daha önce de böyle suistimaller gözlemlediklerini, Corona virüsüyle birlikte bu tip kötü niyetli faaliyetlerde yeni bir dalga başladığını belirtiyor. Uzmanlar, Corona virüsünün yarattığı korku düşünüldüğünde bu yöntemin başarısının artabileceği uyarısında da bulunuyor. Hackerlar, güncel gelişmeleri ve bunların yarattığı etkileri kullanarak kullanıcıları e-postaları açmaya, dosya indirmeye ya da bağlantılara tıklamaya ikna edebiliyorlar.
Corona virüsü bağlantılı sahtekrlıklar artabilir
Atlantic.Net CEO'su ve siber güvenlik uzmanı Marty Puranik, hackerların gönderdikleri kötü niyetli yazılımın açılma ve indirilme oranlarını takip ederek daha sonra kendileri için en iyi performansı gösteren sahtekrlıkları yeniden ve başka boyutlarda kullanabildiklerine dikkat çekiyor.
IBM'in raporu Japonya'ya odaklansa da diğer ülkelerde de benzer Corona virüsü bağlantılı e-posta sahtekrlıklarında artış olabileceğine dikkat çekiliyor. IBM, hastalık yayıldıkça Corona virüsü bağlantılı sahte e-posta trafiğinde artış beklendiğini vurguluyor. Corona virüsü bağlantılı sahte e-postaların yarattığı risklerden korunmak için kullanıcılara aşağıdaki önerilerde bulunuluyor.
Her zaman tedbirli olun: Size e-posta ya da metin yoluyla gönderilen garip görünümlü bağlantıları açmayın. Şüpheli telefonları cevaplamayın ve talep etmediğiniz ekleri indirmeyin.
Yalnızca resmi güncellemeleri yüklediğinize emin olun: 2019 yılında, milyonlarca Android telefonun sahte bir Samsung uygulamasının kullanılması nedeniyle kötü niyetli yazılımlar tarafından ele geçirildiği biliniyor.
Güvenli şifreler kullanın: Ring güvenlik kameraları, muhtemelen kısa ve kolay tahmin edilebilir şifreleri nedeniyle hacklendi. İki faktörlü kimlik doğrulama her zaman için iyi bir yöntemdir.
Akıllı telefonunuzda antivirüs programı kullanın: Antivirüs uygulamaları, cihazınızı virüslerden ve diğer kötü niyetli yazılımlardan korur.
webtekno.com