41 Kere Maşallah
Silivri Belediyesi AHENK Sanat Kulübü'nün 4. yaşı ve Silivri yöresi halkoyununun resmen tescil edilişinin 41. yılı Nikah ve Fuaye Salonu'nda gerçekleştirilen program kapsamında coşkuyla kutlandı.
Silivri yöresi halkoyununun resmen tescil edilişinin 41. yılı ve Silivri Belediyesi AHENK Sanat Kulübü'nün 4. kuruluş yıldönümü Nikh ve Fuaye Salonu'nda tertip edilen program kapsamında coşkuyla kutlandı. Sunuculuğunu Özkan Kandemir'in yaptığı, eski ve yeni folklorcuları bir araya getiren kutlama renkli görüntülere sahne olurken, kimi zaman da duygusal anlar yaşandı. Kutlama programında konuşan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yaptıklarının folklora destek vermek değil, vazgeçilmez bir görevi yerine getirmek olduğuna vurgu yaptı.
IŞIKLAR: HALKOYUNLARI KÜLTÜRÜMÜZÜN DEMLENMİŞ GÖRÜNTÜSÜDÜR
Silivri Belediyesi AHENK Sanat Kulübü Başkanı Özcan Sütçüoğlu'nun açılış konuşmasının ardından söz alan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar 'Bir Silivri oyununun ulusal ölçekte tescil edilmesinin 41. yılı bu. Biz Çerkez'iyle, Arnavut'uyla, Bizans kültürüyle, Anadolu'ya geldiğimizde bulduğumuz o bütün medeniyetlerle, yaşanmışlıklarla karşılıklı olarak bir şeyler alıp vermişiz. İşte bir millet olmanın, devlet olmanın süzülmüş, demlenmiş bir görüntüsüdür halkoyunları. Manisiyle, koşmalarıyla, destanlarıyla, masallarıyla, heykelleriyle, camileriyle, mescitleriyle bizi biz yapan değerler birarada olmamızı sağlayan çimentodur' dedi.
'VAZGEÇİLMEZ BİR GÖREVİ YERİNE GETİRİYORUZ'
'Buna en güzel örnek hemen yanı başımızdaki komşu ülkelerin geldiği noktadır. Yerin altındaki onca zenginliğe karşılık, yer üstünde ne bir ağaç, ne bir resmi oyunu ne de demlenmiş bir kültürü yok. Bu anlamda yaşananlardan büyük ders çıkarmamız lazım' diyen Başkan Işıklar konuşmasına şöyle devam etti: 'Biz tüm bu zenginliklerimizin değerini bileceğiz. Bir milleti ruhsuzlaştırarak, kimliksizleştirerek, geçmiş hafızasını silerek yok etmek bu dönemde en çok kullanılan usuldür. Kültürel bir emperyalizm ile silah kullanmadan milletler yok edilebiliyor. İşte folklorumuzu bizim bu nedenle korumamız lazım. Bizi var eden geleneklerimizdir. Geçmiş yaşam hafızalarımızı modernize ederek geleceğe taşımalıyız ki varlığımızı devam ettirebilelim. Ben bunu görev edinmiş arkadaşlarımızı buradan kutluyorum. Bizim yapmış olduğumuzda destek olmak değil, vazgeçilmez bir görevi yerine getirmektir.'
ANILARINI PAYLAŞTILAR
Silivri'de yıllar önce folklore gönül vermiş emektarlar da salondaki konuklarla geçmişe dönük kimi hüzünlendiren kimi güldüren anılarını paylaştılar.
HALAY SALONA SIĞMADI
Konuşmaların ardından sergilenen halkoyunları ayakta alkışlanırken coşku en üst seviyelere tırmandı. Tüm davetlilerin katılımıyla çekilen halay salona sığmayarak caddeye taşarken renkli görüntüler yaşandı.
EMEĞİ GEÇENLER UNUTULMADI
Silivri halkoyununun tescillenmesinin 41, Silivri Belediyesi Ahenk Sanat Kulübü'nün ise 4. yıldönümü münasebetiyle tertip edilen program kapsamında günün anısına, eğitmenlerden eski folklorculara kadar emeği geçenlere teşekkür plaketleri takdim edildi.
Haberin foto galerisi için alternatif link
Haberin video görüntüleri için alternatif link