İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a talip çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, PTT 1. Ligde şampiyon olan ve Süper Lig'e yükselen İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u bünyelerinden çıkaracağını açıklamasının üzerine Turuncu-Lacivertliler'e talip çıktı. Silivrispor Kulüp Başkanı İhsan Atun, İBB Spor Kulübü'ne talip olduklarını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a talip çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 TFF Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta mücadele eden Silivrispor'un kulüp başkanı İhsan Atun resmi bir açıklama yaparak, "Biz Silivrispor olarak İBB Spor Kulübü'ne resmen talibiz. Bilindiği üzere geçtiğimiz haftalarda Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş yaptığı basın toplantısında kulübü ellerinden çıkaracaklarını açıklamıştı. Biz Silivrispor olarak İBB Spor Kulübü'nün isminin Silivrispor olmasından yanayız. Başakşehir gibi bizimde hakkımızdır diye düşünüyoruz' dedi.

'Silivri İstanbul'dur'

İBB Spor Kulübü'ne resmen talip olduklarını açıklayan Silivrispor kulüp Başkanı İhsan Atun yaptığı açıklamasının devamında ise; 'Yıllarca İstanbul'un ücra bir ilçesi olarak algılanan, haber bültenlerinde İstanbul haritasında bile yer verilmeyen, birçok kişinin Tekirdağ'ın ilçesi zannettiği Silivri özellikle son 10 yılda ciddi anlamda şehircilik, nüfus, modernizasyon ve zenginlik anlamında atağa kalkmıştır. İstanbulluların sayfiye yeri olmaktan çıkıp, İstanbul olmaya başlamıştır" dedi.

'Silivri'de her şey var'

Atun şöyle devam etti: "İstanbul'un gelişen ve genişleyen yüzü Silivri'mizde Türkiye'nin ve Avrupa'nın önde gelen ve sayılı firmaları ilçemizde faaliyet göstermektedirler. Son spor yılında toplam 6 ayrı branşta yaklaşık 750 sporcuyla liglerde mücadele etmektedir. Göreve geldiğimizden beri hayallerimizi birer birer gerçekleştiriyoruz. Sırada olanlardan da vazgeçmeye niyetimiz yok. Bugün Türkiye Süper Ligi'nde mücadele eden birçok kulüpten daha önce kurulmuş Silivrispor nüfus, ilgi ve heves anlamında üzerine düşecek sorumlulukları rahatlıkla yerine getirecektir."

'İlkleri başardık'

"1957 yılında kurulmuş olan sayısız başarılara imza atmış bir kulübüz" diyen İhsan Atun, Son 4 sezonda 3. Lig'den Süper Lig'e futbolcu satan tek kulübüz. Ziraat Türkiye Kupasında 4. turda 6 yabancılı Sivasspor'a deplasmanda 1-0 ile elenen bir kulübüz. Futbol ve diğer branşlarımızda oynadığımız maçlarda seyirci ortalamamız bırakın 3. Ligi, Süper Ligdeki birçok kulüpten daha fazladır. Bünyesinde halk oyunları ekibi bulunduran tek spor kulübüyüz. 3. Ligde forma göğüs reklamını en yüksek ücretle satan kulübüz. Silivri sahilinde eşsiz yer ve konuma sahip tesisimizden sporcu ve taraftarlarımızın yararlandırmaktadır. Yönetimimiz, Genel Kurul Üyelerimiz, gönül elçilerimiz arasında birçok saygın işadamına, siyasetçiye ve spor adamına sahibiz. Sonuç olarak birçok olumlu etkenin birleştiği ilçemiz ve Silivrispor olarak; bünyenizden ayırmayı düşündüğünüz futbol takımınıza talibiz.'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, profesyonel futbol takımını elden çıkarıp ismini İstanbulspor veya Başakşehirspor yapmak istediklerini söylemişti.