Mahalle muhtarlığındaki ilginç detay

Yerel seçimler sonrasında Alibey Mahallesi muhtarı seçilen Solmaz Tüfekçi görevine düzenlenen törenle başladı.

Mahalle muhtarlığındaki ilginç detay
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yerel seçimler sonrasında Alibey Mahallesi muhtarı seçilen Solmaz Tüfekçi görevine düzenlenen törenle başladı.

Yıllardır dededen toruna devam eden muhtarlık görevinde bu kez geleneği bozarak gelin Tüfekçi’ye geçti.AK Parti Belediye Meclis Üyesi olduğu için muhtarlığa adaylığını koymayan Harun Tüfekçi’nin yerine Alibey Mahallesi’nin yeni muhtarı eşi Solmaz Tüfekçi oldu.

Muhtarlık binası önünde düzenlenen törene Silivri Kaymakamı Salih Keser, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral, AK Parti Belediye meclis üyeleri, Silivri Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, Silivri Köy ve Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Muharrem Eren, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Nuri Solmaz ve muhtarlığı eşine devreden AK Parti Belediye Meclis üyesi Harun Tüfekçi katıldı.


Dede Musa Çavuş, ardından oğlu Hasan Tüfekçi, sonrasında ise torunu Harun Tüfekçi’nin yaptığı muhtarlık görevi bu dönem Harun Tüfekçi’nin eşi Solmaz Tüfekçi’ye geçti. AK Parti Belediye meclis üyesi adayı olduğu için Alibey Mahallesine muhtar adaylığını koyamayan Harun Tüfekçi, yerine eşi Solmaz Tüfekçi’yi destekledi. Solmaz Tüfekçi girdiği seçimlerde geleneği bozmayarak Alibey Mahallesine muhtar oldu.

Silivri Kaymakamı Salih Keser devir teslim töreninde yaptığı konuşmada Solmaz Tüfekçi’ye başarılar dileyerek ‘Enteresan bir durumla karşı karşıyayız. İlk defa böyle bir olayla karşılaşıyorum. Alibey Mahallesi halkı seçimini yapmış ve Solmaz Hanımefendiyi muhtar olarak seçmiş. Torundan geline uzanan muhtarlık görevinde yeni muhtarımıza görevlerinde başarılar diliyorum’ dedi.


AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral ve diğer davetlilerde Solmaz Tüfekçi’yi tebrik etti. Solmaz Tüfekçi eşi Harın Tüfekçi ile birlikte basına poz vererek ‘Mazbatamızı aldık. Yeni görevimizi layıkıyla yapacağımıza inanıyorum. Bizleri seçen tüm mahalle halkıma teşekkür ediyorum’ dedi.

Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Harun Tüfekçi de eşine başarılar dileyerek ‘Görevini hakkıyla yapacağından şüphem yok’ şeklinde konuştu.