Gümüşyaka'da Yanyol Düzenleme Çalışması Başlıyor

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Gümüşyaka D-100 Karayolunun her iki yanında bulunan çarşıda yapılması planlanan düzenleme çalışmaları öncesinde esnafla bir araya geldi.

Gümüşyaka'da Yanyol Düzenleme Çalışması Başlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Gümüşyaka D-100 Karayolunun her iki yanında bulunan çarşıda yapılması planlanan düzenleme çalışmaları öncesinde esnafla bir araya geldi. 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Gümüşyaka D-100 Karayolunun her iki yanında bulunan işgalleri kaldırarak, yapılacak düzenleme çalışmalarıyla bölgeyi yayalaştırıp, ticari hareketi arttırmayı planlıyor. Çalışmalar öncesinde bölge esnafıyla bir araya gelen Başkan Işıklar, proje üzerinde değerlendirmelerde bulundu. Gümüşyaka Belediye Çay Bahçesi’nde gerçekleşen toplantıda Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak projenin teknik detayları hakkında bilgiler verdi.

 

IŞIKLAR; “YOLUN HER İKİ YANI DA YAYALAŞSIN VE TİCARET ARTSIN İSTİYORUZ”

“Ceberrut bir devlet anlayışıyla değil, bölgemiz için en iyisini birlikte karar vermek istiyoruz” diyen Işıklar; “D-100 Karayolu şehrimizin ortasından geçiyor. Bu yol ulaşım açısından bizim için çok önemli bir hale gelecek. Üniversitelerin eğitime başlayacağı, ardından Teknopark’ın geleceği, Silivri’ye doğru büyüyen bir İstanbul’a karşı hazırlıklı olmalıyız. Yazın gelen konutların % 80’i kışın boş. Yazı da kışı da avantaja dönüştürüp, ilçemizin her noktasını çekim merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz. Yan yol düzenleme projemizi geçtiğimiz dönem de sizlere bahsetmiştim. Şimdi bölgemize gelecek üniversite vesilesi ile çalışmaları hızlandırdık. Yaz ayında bu işin olması sıkıntı yaratıyor, iki ay içerisinde ihalesini yaparak çalışmalara başlamak istiyoruz. Yolun her iki yanı da yayalaşsın ve ticaret artsın istiyoruz. Biz ceberrut bir devlet anlayışı ile değil, beraberce karar vererek, bölgemize büyük bir zenginlik ve değer katacağını bilerek bu çalışmayı yapmak istiyoruz. Sıkıntılar elbet olacak ama bittiğinde, 7 metreyi bulan tretuvarlarıyla esnaf masa ve sandalye çıkarabilecek, dükkânınız –işiniz değerlenecek, bölgede sosyal ve ekonomik canlılık olacak. Niyetimiz ulvi bir amaç. Hiçbirimizin siyasi bir beklentisi yok. Bölgemiz meclis üyeleri Zafer ve Lütfü kardeşime de teşekkür ediyorum. Muhtarımızla da çalışmaktan mutluluk duyuyorum. Sizlerin öneri, eleştiri ve görüşleri ışığında çalışmalarımıza başlayacağız” şeklinde konuştu.

 

BIYIKLI; “TÜM GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİMİZİ DİLE GETİRELİM”

CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Zafer Bıyıklı, yanyol düzenleme projesi ile ilgili şunları söyledi; “Yanyol düzenleme projesi Gümüşyaka için, bölgenin geleceği için çok önemli. Başkanımızın aktardığı gibi sizlerin fikir ve görüşleriyle yol alınacak proje hakkında aklınızda kalan, sormak istediğiniz tüm konuları dile getirin.”

 

VARDAR; “GÜMÜŞYAKA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE”

Toplantıda konuşma yapan AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Lütfü Vardar; “Gümüşyaka için çok önemli bir proje. Muhalefet partisi olarak Gümüşyaka ile ilgili tüm çalışmalar için her zaman destek oldum. Bu projenin esnafımıza katkı sağlayacağına inanıyorum. Projede gördük, araçlar da park yapabilecek. Çalışmalar tamamlandığında esnafın işlerinin artacağına inanıyorum. İki ay içesinde başlayacak proje ile birlikte önümüzdeki yaz esnafımızın işlerinde artış olacağını düşünüyorum” dedi.

 

ATUN; “ÇALIŞMA BÖLGEDE CANLILIK OLUŞTURACAK”

Silivrispor Kulübü Başkanı, Gümüşyakalı İhsan Atun ise toplantıda söz alarak şunları söyledi; “Projeye yönelik yaptığınız esnaf değerlendirme toplantısı için teşekkür ederiz. Çok güzel bir proje. Sunum yapılırken esnafın ciddi bir kazanç elde edeceğini düşündüm. Dükkânların ön tarafındaki çıkmalar kalktığında arka tarafta kalan alanlar hizmet yeri olacak kullanılacak ve yürüyüş yolları ile bölgede hareket sağlanacak. Sizi kutluyorum, başarılarınızın devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

ESNAF DESTEK VERDİ

Projenin bölgeye ticari ve sosyal hareketlilik getireceğine inandıklarını dile getiren bölge esnafı da Işıklar’a teşekkür ederek, D-100 Yanyol Düzenleme Projesi’nin en kısa sürede başlamasını istediklerini dile getirdi.