Işıklar Yerinden Yönetimde Israrlı

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, halk toplantıları kapsamında geçtiğimiz akşam Bekirli Mahallesi sakinleriyle biraraya geldi. Başkan Işıklar, yerinden ve yerinde yönetim konusundaki ısrarını burada da yineledi.

Işıklar Yerinden Yönetimde Israrlı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, halk toplantıları kapsamında geçtiğimiz akşam Bekirli Mahallesi sakinleriyle biraraya geldi. Başkan Işıklar, yerinden ve yerinde yönetim konusundaki ısrarını burada da yineledi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, halk toplantıları kapsamında geçtiğimiz akşam Bekirli Mahallesi sakinleriyle buluştu. Köy tüzel kişiliklerinin sonlandırılmasına dün olduğu gibi bugün de karşı olduğunu ifade eden Işıklar, Bekirli’yi de Silivri’ye entegre etmek için çalışmaya başladıklarını, Silivri’yi bir huzur adası haline getireceklerini kaydetti.  Bugüne kadar yapılan çalışmalar ve 2014-2019 döneminde de hayata geçirilmesi planlanan hizmetleri anlatan Işıklar’a Silivri Belediyesi Başkan Yardımcıları Hasan Solak, Emine Tarin, Bora Balcıoğlu, Mehmet Has,  Silivri Belediyesi CHP Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri, Birim Sorumluları, CHP Silivri İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Silivri Gençlik Kolları, CHP Silivri Kadın Kolları ve Muhtar Sabri Öner eşlik etti.

IŞIKLAR: SİLİVRİ BİR CENNET

Köy tüzel kişiliklerinin kaldırılmasının altında yatan gerçeği, “köy halkına ait malların satılmasının önünü açmak istiyorlar” sözleriyle değerlendiren Başkan Işıklar, “İstanbul’da yağmalanacak bir yer kalmadı. Bu zihniyet şimdi gözünü bizim topraklarımıza dikti. Tüzel kişiliği sona eren yerlerde mallar hazineye devroldu ve satılmasının önü açıldı. Ama biz büyük bir aile olarak bu talana izin vermeyeceğiz. Tarım bizim kurtuluş reçetemiz. Bunu hizmet sektörleri, turizm ve sanayinin istihdam yaratan yönüyle birleştirdiğimizde göreceğiz ki Silivri bir cennet. O yüzden burasını birlikte koruyacağız” dedi.

“MUHTARLAR BİZİM TEMSİLCİLERİMİZDİR”

Muhtarların artık Silivri Belediyesi’nin bir meclis üyesi gibi hareket edeceğine de değinen Işıklar sözlerine şöyle devam etti: “Artık muhtar arkadaşlarımız bizim buradaki temsilcilerimiz. Buraların sorunlarını sizlerden daha iyi kimse bilemez. Yerinde ve yerinden yönetime olan inancımızı bu şekilde ayakta tutgacağız.”

“BİZ ASLA AĞLAMADIK”

Daha önce İl Genel Meclisi tarafından sizlere hizmet geliyordu. Köy tüzel kişilikleri hayattayken ayrılan bütçeyi mevcut iktidar şu an maalesef ayırmıyor. Ama bundan yakınmıyoruz. Kaynaklarımız doğru şekilde kullanıldığında bize yeter. Burası ağlama değil, çözüm üretme yeri.

“PLANLAR İBB’DE”

Mevcut planlar şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde ve onların onaydan geçmesini bekliyoruz. Önümüzdeki aylarda bu planlarla ilgili daha detaylı bir toplantı yaparak sizleri bilgilendireceğiz. Burada bir imalat olacağı zaman mutlaka bizleri bilgilendirin. Artık plan ve projeye uygun yapılacak bu işler. Sonra üzücü bir durumla karşılaşmayalım.

“İKTİDAR VE MUHALEFET BU ÜLKEDE…”

İktidar ve muhalefet var diye iki yapı var bu ülkede. Gerek genel de gerek ise yerelde. Ama bunlar hizmette rekabeti arttırmak için varlar. Biri diğerine engel olsun, faturasını da halk ödesin diye değil. Maalesef ülkemizde artık devlet bile belediyesiyle rekabet eder hale gelmişse, gerisini siz düşünün. 

IŞIKLAR HALKIN SESİNE KULAK VERDİ

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Bekirli Mahallesi’nde gerçekleşen halk toplantısının sonunda vatandaşların talep ve önerilerini dinleyerek ilgili mercilere gerekli talimatları verdi.