Ak Parti'de Kongreye Adım Adım…

AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı, 21 Aralık Pazar günü saat 18.00'da gerçekleştireceği 5. Olağan İlçe Başkanlığı Kongresi öncesi, Kongre günü oy kullanacak Delegeleri ile bir araya geldi.

Ak Parti'de Kongreye Adım Adım…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı, 21 Aralık Pazar günü saat 18.00’da gerçekleştireceği 5. Olağan İlçe Başkanlığı Kongresi öncesi, Kongre günü oy kullanacak Delegeleri ile bir araya geldi. AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral’ın ev sahipliğinde Garden Restaurant’ta gerçekleştirilen programa Kongrede oy kullanacak olan Delegeler katıldı. Demiral Misafirlerini kapıda tek tek karşılayarak hoş geldiniz dedi. AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlanma Başkanı Halis Dalkılıç, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Silivri Sorumlusu Ferhat Sakallı, Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı 3. Bölge Teşkilat Başkanı Sedat Ecrin ve Komisyon Üyeleri ’de gerçekleştirilen programa katılım gösterdi.

Slayt sunumu ile başlayan programda daha sonra konuşmalara geçildi. İlk konuşmayı AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral yaptı. Konuşması sürekli alkış ve “Bu teşkilat seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla kesilen Demiral Kongre süreci hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kongre günüde aynı coşkuyla bir araya gelip birlik ve beraberliklerini göstereceklerinin vurgusunu yaptığı konuşmasına şöyle devam etti; Çok değerli Teşkilatlanma Başkanım, Teşkilatlanma Komisyonumuz, İlçe Koordinatörümüz, siz Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Gençlik kollarımız, Kadın kollarımız, Meclis Üyelerimiz velhasıl teşkilatımızda görev yapan siz gönüllü arkadaşlarım, siz değerli ailem, benim büyük ailem hoş geldiniz sefalar getirdiniz.Hepinizin emeğine sağlık, hepinizin emeği çok fazla bu süre içerisinde kuruluşundan bugüne emek veren , emek harcayan herkese minnettarız. Ben ve görev yapan diğer İlçe Başkanlarım emekleriniz çok değerli ve yine görev yaptığım sürece destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Gerek bu salonda olan, gerek burada olmayanlara, gerekse aramızdan ayrılıp sonsuzluğa intikal etmiş teşkilat mensuplarımızı da rahmetle minnetle anıyorum.

“Türkiye'nin Başbakanı değişti bu kolay bir olay değil”

Değerli ailem sizinle biraz sohbet niteliğinde bir konuşmam olucak.29 Ağustosta göreve gelen Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun Kongresini hepimiz birlikte izledik. Kongredeki en önemli özellik birlikle beraberlikle samimiyetle tüm Türkiye'deki AK Parti'nin hep birlikte bu Kongreyi gayet sessiz ve yaprak kımıldamadan gerçekleştirmiş olması. Arkadaşlar Türkiye'nin Başbakanı değişti bu kolay bir olay değil. Önceki yıllarda yönetimleri düşündüğümüz zaman Türkiye'nin Başbakanı değişecek , ekonomi yerinde duracak, faizler çıkmayacak, enflasyon yerinde duracak bu kesinlikle mümkün değildi. Ülkemiz adına gerçekleşen bu olumlu ilerlemeler, sizlerin yani tüm AK Parti mensuplarının özverili çalışmalarıyla gerçekleşti. AK Parti her zaman hizmet odaklıdır.

“Ben Risk Almasını Severim”

Bizim Kongremiz 21 Aralıkta İnşallah önümüzdeki hafta bizde 5. Olağan Kongremizi gerçekleştireceğiz ve saati itibariyle de İstanbul'un en son Kongresi olma özelliğini taşıyor. İnşallah sizlerin de sağduyusuyla birliğimizle beraberliğimizle bizde Kongremizi bize yaraşır bir şekilde yapmış olacağız. Tabi bu sürecin Delege seçimleri oldu ve bu akşamı da aramızda bir Delege yemeği adı altında gerçekleştirdik bu salondaki birçok arkadaşımızda Delege. Arkadaşlar şunu belirtmek istiyorum Delegelerimizi seçerken şuna çok dikkat ettim İlçe Başkanınız olarak, bütün teşkilatı bir vücut olarak düşünün bu vücudun sinir uçları çok önemli bizim sandık başındaki arkadaşlarımız ve mahalle yönetimlerimiz çalışıyor. Eğer bu sinir uçları olmazsa bu vücut hareket edemez. Biz bu düşünceyle Delege listesini hazırladık ve hazırlarken bana arkadaşlarım şunu da söylediler Dilek Hanım risk alıyorsunuz risk almak bizim işimiz, hayatta risk almazsanız hiçbir şey olmaz. Ben risk almasını severim.

“En Önemli Seçim Her Zaman Önümüzdeki Seçimdir”

Sonra ne yapacağız 2015 geliyor Allah'ın izniyle Aralık ayındaki Kongremizden on gün sonra 1 Ocak itibariyle seçim startımızı vereceğiz hiç kaybedecek zaman yok ve bu seçimin en önemli özelliği sizlerde biliyorsunuz ki Anayasamız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yola çıkarken en büyük hayalidir. Kendi dönemin de bununla ilgili girişimleri oldu. Ama diğer partiler destek vermediler, samimi olmadılar. Bu dönemde çıkaracağımız Milletvekili sayısı çok önemli. Türkiye'nin gelmiş geçmiş en önemli seçimlerinden bir tanesi yapılacak. Tabi ki her seçim önemli ama en önemli seçim her zaman önümüzdeki seçimdir.2015 seçim çalışmaları bu açıdan çok değerli yine kapı kapı gezeceğiz, yine sokak sokak gezeceğiz ve 2015 te Anayasa'nın bu ülkenin önünü açacak olan en önemli olay olduğunu anlatacağız insanlara. Silivri’de bunu anlatmak zorundayız arkadaşlar bu çok önemli ve çok değerli. Daha sonrasında 2019 seçimleri gelecek. 3 yıl 3,5 yıl bir süremiz var. 2019 seçim hazırlıkları yapacağız. İnşallah göreve geldiğimde yeni oluşturacağımız Yönetimle birlikte 2019 için çalışacağız.Değerli arkadaşlar Allah sağlık verdiği sürece, sağlığım el verdiği sürece teşkilatımda görevimi en iyi şekilde yapmaya sizlere namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum.” Diyerek sözlerine son verdi

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlanma Başkanı Halis Dalkılıç mikrofona davet edilerek bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında Ak Parti’nin siyasi anlayışına vurgular yapan Dalkılıç konuşmasında şunları söyledi; “Bu salonu hınca hınç doldurarak Silivri İlçe Başkanlığının dinamizmini ispatlayan siz değerli Delegelerimiz ve Teşkilat Mensuplarımız, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Hepinizin bildiği gibi, 15 Eylül itibari ile Genel Merkezimizin talimatı doğrultusunda, Türkiye geneli ve İstanbul'umuzda Kongrelerimize başladık. İşte her zaman böyle yan yana, can cana olalım, İstanbul'da bir ses yükselsin, İstanbul'dan çıkan sesi de Türkiye duysun. Bizler Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşlarıyız, Biz Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu'nun yol arkadaşlarıyız. Biz mazlumların umuduyuz, zalimlerin hasmıyız, biz AK Partiyiz.

“İlçe Başkanımızın Bu Konuda ki Adaletini Kutluyorum”

Kongre sürecimiz Delege seçimleriyle başladı. Burada ki Delege arkadaşlarımız Teşkilat Mensubu arkadaşlarımızın oylarıyla seçildi. Daha önce Delege seçimleri masada yazılmak sureti ile gerçekleşirdi. Onore etmek istediğiniz kişileri Delege yazardınız onlarda size oy verirdi ve kazanmış olurdunuz. AK Parti kurumsal kimliği oturtmak adına, Türkiye ve Dünya'ya örnek olsun diye, demokratik yapılanmaya tabandan başladık. Mademki İlçe Başkanı seçilecek, mademki İl Başkanı seçilecek, mademki Genel Başkan seçilecek, üyeler Delegelerimizi seçsin dedik ve neticede de her yerde olduğu gibi Silivri'de de Delege seçimleri yaptık. Silivri'de 2000'in üzerinde üyemiz oy kullandı ve siz kıymetli Delegelerimizi seçti. Bu süreci başarıyla tamamladık. Bu Delege seçimleri ile ilgili bazı ilçelerden şikayetler aldım ancak şunu özellikle söylemek istiyorum ki Silivri ile ilgili bir tek şikayet almadım. Bu sebepten dolayı İlçe Başkanımızın bu konuda ki adaletini kutluyorum.

“Yoğun İstişarelerde Bulunduk”

İlçe Başkanlıkları konusunda istişarelerimizi çok yoğun bir şekilde yaptık. Mahallelerimize, Teşkilatlarımıza sorduk, İlçe Koordinatörlerimizle görüştük, sorumlu Milletvekillerimizle görüştük ve ortak akıllar çıkarttık. AK Parti olarak ta sadece demokrasi konusunda nutuk atan değil uygulamalarında da bunu hayata geçiren bir parti olduğumuzu gösterdik. Yani biz karar veririz herkeste buna uyar asla böyle bir yaklaşımımız olmadı. İl Başkanımız Aziz Babuşçu'nun asla böyle bir yaklaşımı olmayıp her zaman istişarelere açık oldu. Bazı İlçe Başkanlarımız görevi teslim etmek istedi ve bizde bu kararlarına saygı gösterdik. O dönemde Dilek Demiral Hanımefendi de Babasının rahatsızlığının çok yoğun bir dönemine denk geldiğinden bizlerden müsaade isteyerek teşkilatıma farklı bir yerde hizmet ederim dedi ve burada birçok kardeşimizle istişareler yaptık, İl Başkanımız istişare yaptı, İl Teşkilatlanma Başkanlığı olarak biz yaptık, İlçe Koordinatörümüzle, Milletvekillerimizle istişareler yaptık ancak Dilek Başkanımızın bu dönemde Silivri'ye lazım olduğunu, Silivri'de Dilek Demiral'la devam etmemizin hem partimize hem Silivri adına en doğru karar olduğunu düşündük. Bunu şunun için anlatıyorum arkadaşlar, biz kararlarımızı asla keyfi vermiyoruz, AK Parti'deki anlayışı her biriniz benim kadar iyi biliyorsunuz.

“Her Bir Teşkilat Mensubumuz Bizim Kardeşimizdir, Ötekileştirmeyiz”

Sayın Kurucu Genel Başkanımızın siyaset yapma anlayışını biliyorsunuz. Yıllardır Dış İşleri Bakanlığı görevinde ülkemizin itibarına itibar katan yeni Genel Başkanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun siyasi anlayışını biliyoruz, İl Başkanımızın siyasi anlayışını biliyoruz, Büyük Şehrimizin çalışmasını biliyoruz başka partiler verilen kararlara itirazlarını Kongrelerde yapıyor, deniyor ki bir dakika, demokratik hakkımı kullanmak üzere bunu yaparım. Ancak AK Parti'de biz şunu diyoruz arkadaşlar istişareler bitti karar verildiği an bütün istişare çalışmaları bitmiş ve herkesin uyacağı bir noktaya gelinmiştir. AK Parti böyle siyaset yapıyor. Sadece Bugün değil dünde böyleydik. Hiç bir ilçede ne Genel Başkanımız ne Genel Merkezimiz nede İl Başkanlığımız olarak ikinci liste, üçüncü liste gibi bir duruma sıcak bakmıyoruz. Niye bakmıyoruz; çünkü ikinci liste dediğimizde birçok kardeşimiz birbirleriyle, seçimlerde yan yana mücadele ettiği arkadaşlarıyla gönülleri ayrılıyor. Bizim buna asla tahammülümüz yok. Bir tane teşkilat mensubu kardeşimizin diğerine husumetle bakmasına, kopukluklar yaşanmasına tahammülümüz yok bunun için ikinci liste yapmayın diyoruz. İstişare sürecinde herkes Genel Merkezde, İl Başkanlığı'nda ve Milletvekili düzeyinde fikrini beyan etsin. Ben daha iyi yaparım desin, iddialarını dile getirsin ancak AK Parti'de karar verildiğin de o karara uymaktır esas olan, o karara uymaktır teşkilatçılık. Her bir teşkilat mensubumuz bizim kardeşimizdir, ötekileştirmeyiz.

Partinin karar organları bir karara varmış, bizim buna sahip çıkmamız lazım ve Silivri için verilen karar Dilek Demiral'dır. Burada da ikinci liste çalışması yapmaya çalışan arkadaşlarımızın olduğunu duyduk ve benden de randevu talepleri oldu. Her biri kıymetli ve emektar kardeşim, her biri en az benim kadar emektar kardeşim. Ancak dediler ki biz burada ikinci bir liste çıkaralım. Çok uzun konuştuk. Arkadaşlarımıza gerekçelerini anlattım. Dedik ki sizlerin de teşkilatın içinde yer almasını isteriz ancak ikinci bir listeye asla sıcak bakmıyoruz.

“Ülke Prangalardan Kurtulacak”

Değerli arkadaşlar biz AK Partiyiz. Bıkmak yorulmak yok. Silivri'de ev ev, kapı kapı, seçmen seçmen gezerek anlatacağız. Önümüzdeki 7 Haziran Genel Seçimlerinde Silivri'de farklı bir oy oranıyla çıkacağız. Ne dedi İlçe Başkanımız yeni Anayasa yapacağız bu millete söz verdik. Ülke prangalardan kurtulacak. Bugün devletin başına çorap örmek isteyenler hesaplarını artık ebediyen unutacaklar, bir daha hesap dahi yapamayacaklar. 2015'te 367 Milletvekili sayısını yakaladığımızda Türkiye üzerinde ki bütün kötü hesaplar bitecek bunu da siz başaracaksınız. 2019'da gelecek İnşallah. Önümüzde dört yıllık bir hazırlık dönemi var. 2019'da Silivri'de AK Parti Hizmet anlayışını AK Parti Belediyemizi alıp, Belediye Başkanımızı da bu toplantılara getireceğiz. Bunu da siz başaracaksınız. Bunları yapmak için birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım. Asla ve kata hiç bir kardeşimizin ötekileşmesine ve gönlünün kırılmasına müsaade etmememiz lazım. Her kardeşimiz kıymetlidir. Her kardeşimiz Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanımız ve Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu'nun yol arkadaşıdır.

“Burada ki Sandıktan Çıkan Sonuçlar Sadece Silivri'yi İlgilendirmiyor”

Sokaklara çıkıp davamızı ve projelerimizi anlatacağız. Burada ki sandıktan çıkan sonuçlar sadece Silivri'yi ilgilendirmiyor emin olun. Silivri'de aldığınız her bir oy, her bir başarı İstanbul'da ses oluyor, İstanbul'a güç oluyor. Kadir Topbaş'a nefes oluyor, Aziz Babuşçu'ya nefes oluyor. Peki, İstanbul başardığı zaman ne oluyor Türkiye'ye ses oluyor. Türkiye'de AK Parti kadrolarının, AK Partililerin sesi oluyor ve hizmete dönüşüyor.

“Dilek Demiral Sizlere Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun Emanetidir”

21 Aralık Silivri'nin kongre tarihi. 21 Aralık’ta Silivri'de çıkan sesi sadece İstanbul değil tüm Türkiye duyacak. İlçe Başkanımızı biz İl Başkanlığı olarak başarılı olarak değerlendiriyoruz. Şimdiye kadar yapmış olduğu çalışmalardan dolayı Dilek Başkanımızdan da ekibinden de memnunuz. Dilek Başkanımızdan önce görev yapan kardeşlerimin kendilerinin ve ekiplerinin her birine verdiği emeklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun. Memnun olmadığımızda İl Başkanlığı olarak gereğini yapıyoruz. Silivri'de şimdiye kadar teşkilatın herhangi bir kademesinde görev yapan her bir kardeşimizi tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. Yeni dönemde görev alacak kardeşlerimizi şimdiden başarılar diliyorum. Dilek Başkanımız kollarını öyle bir açacak ki tüm teşkilatını kucaklayacak, tüm teşkilatta onunla beraber olacak. Delege kardeşlerimiz ne yapacağını iyi bilirler. Ben bu noktada biraz sonra Dilek Başkanımı size emanet edip gideceğim emanete Silivri nasıl davranırsa öyle davranacaksınız. Diyeceğim ki bu benim değil Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun emaneti, İl Başkanımız Aziz Babuşçu'nun emaneti, Ak Parti kadrolarının emaneti deyip gideceğim.

Bu birlik ve beraberlik havasının daim olmasını istiyorum. Bu birlik ve kardeşliğin daim olmasını diliyorum. Can cana, gönül gönüle olacağız ve başarımızla beraber Başbakanımıza burdan selamlarımızı göndereceğiz. Hepinizi saygı sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.” Diyerek sözlerine son verdi.

Coşkulu bir şekilde gerçekleşen AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı’nın toplantı organizasyonu, İlçe Başkanı Dilek Demiral’ın misafirlerini uğurlamasıyla son buldu.

Haberin foto galerisi için alternatif link