Silivri'de Kaçak Tütün Operasyonu

Yurda yasa dışı yollardan sokulan, piyasa değeri yaklaşık 230 bin lira olan tütün ve tütün ürünü ele geçirildi, gözaltına alınan 3 kişi adliyeye sevk edildi.

Silivri'de Kaçak Tütün Operasyonu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri'de, yurda yasa dışı yollardan sokulan, piyasa değeri yaklaşık 230 bin lira olan tütün ve tütün ürünü ele geçirildi, gözaltına alınan 3 kişi adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca yurtdışından yasadışı yollarla çok miktarda gümrük kaçağı tütün ve tütün ürününün İstanbul'a getirildiği ve piyasaya sürüleceği bilgisi alındı.

Jandarma ekipleri, ihbar doğrultusunda yaptığı çalışmalar sonucu kaçak ürünlerin, Alipaşa Mahallesi'nde R.K'ye ait evde depolandığını tespit etti.

Savcılıktan alınan arama izni doğrultusunda ekipler, dün Silivri'deki 3 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 230 bin lira olan, 6 milyon 709 bin 800 makaron, 724 bin 900 gram sarmalık tütün, 411 bin 500 gram kıyılmış satışa hazır tütün, 2 bin 125 gram nargile tütünü, bin 200 içine tütün basılmış makaron ele geçirildi.

Operasyonda yakalanarak gözaltına alınan R.K, B.A, N.T. ve M.K. jandarmadaki işlemlerinin ardından, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.